Първото ново попълнение в редиците на Етър е факт от вчера. В новака в „А” група пристигна 22-годишният нападател Йоан Пивати, който е юноша на Рен и за последно е ритал в четвъртодивизионен клуб на своята родина. Засега Пивати е само на проби и треньорът Цанко Цветанов ще преценява качествата му. Ако бъде одобрен, той ще подпише договор. В следващите дни се чака втори французин, който също ще изкара тестове, съобщава "Меридиан Мач".

Междувременно Етър получи лиценз за новото първенство, съобщиха от клуба. Вчера в офиса във Велико Търново бе получено писмо от шефа на Лицензионната комисия към БФС Красин Кръстев, в което пише, че Етър получава права за новия състезателен сезон съгласно националната схема за лицензиране. В документи все пак се уточнява, че лицензът може да бъде отнет по всяко време, ако клубът спре да изпълнява някое от задължителните изисквания.

На стадион „Ивайло" вече тече и ремонтът по трибуните, като в близките дни ще бъдат поставени 5000 пластмасови седалки. Предстои реновиране и на съблекалните, като от общината увериха, че до 30 юли всичко ще бъде напълно готово.