Президентът на Славия Венци Стефанов нахлу на терена по време на футболен мач, за да спасява човешки живот. Босът на "белите" разказа пред БЛИЦ как по време на домакинството на Левски от елитната юношеска група Живко Атанасов от състава на "сините" е изритал зверски с двата крака в главата таланта от най-стария столичен клуб Радомир Ников.

"Момчето си глътна езика. Всичко се случи пред очите ми. Делегатът също виждаше какво става, но не алармира съдията да прекрати играта. Моментално влязох на терена заедно с докторката ни. Нашият юноша си бе глътнал езика, извадихме му го. Добре, че не се стигна до нещо фатално", разказа разстроеният Стефанов пред БЛИЦ.

"Поведението на футболиста от Левски бе крайно вулгарно, той няма елементарно възпитание. Изрита много гадно нашето момче в главата, влизайки му с двата крака. Като видях случващото се поисках играта да бъде прекратена. Дежурният делегат си чешеше носа и нищо не правеше. Попитах го, защо не влиза на терена да алармира съдията, а той ми отвърна, че бил сложен, за да наблюдава реферите. А, ако умре играч на терена? Какво правим тогава", ядосва се Стефанов.

"От БФС слагат на мачовете всякакви бездарници и некадърници, нямам думи вече", каза още Венци Стефанов.

Срещата от поредния кръг на елитната юношеска група при родените 1991 година завърши с победа за Славия - 1:0. Попадението във вратата на Левски реализира Себахтин Ахмед. Тази формация на "белите" е водена от треньора Радо Георгиев, който много се притесни от инцидента със своя играч.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ