Футболист от юношеските формации на ЦСКА призна, че е получавал предложения за финансова облага, ако съдейства за определена развръзка на даден мач. Става въпрос за 19-годишния Симеон Минчев, който сега играе във "В" група, защитавайки екипа на Две Могили.

"От май месец 2012 година вече не съм част от школата на ЦСКА, но да, предлагали са ми да участвам в схеми. Преди мача със Сливен от Елитната юношеска група до 19 г., който се игра през 2011-а, при мен дойдоха някакви мутри, които не познавам. Предложиха ми 1500 лева", разкрива пред Спортлайн младият Симеон Минчев.

"Условието им беше да инкасираме голове и ЦСКА да загуби. Показаха ми къде ще седнат и като ми дадат знак, да действаме. Разбира се, че им отказах. Може да ми се смеете, но аз съм цесекар, имал съм прекрасни години в отбора, няма как да го предам за някакви пари. Повече не ги видях тези хора", добавя централният защитник.

Явно в този мач схемата не е проработила и воденият по онова време от Альоша Димитров набор`93 на ЦСКА печели с 3:0. Няма обаче ненаказано добро, са казали хората. И верността на Минчев не остава “без последствия”. След като приключва с детско-юношеския футбол, момчето тръгнало от школата на Дунав (Русе) и за кратко носило екипа на Черно море, чува от шефовете в Борисовата градина, че е свободен да си търси отбор, където да продължи кариерата си. За да подпише професионален договор той трябва да плати колосална сума за правата си. Минчев не разполага с тези средства и без ценната “бележка” не може да заиграе в нито един сериозен отбор, затова сега носи екипа на Две Могили.