Юношата на ЦСКА Кирил Брестовички подписа договор за 2 години с Пирин. Той заедно с треньора Костадин Ангелов ще бъдат картотекирани утре от изпълнителния директор Росен Кацимерски в БФС.

Брестовички изкара проби в Пирин и бе одобрен от треньорския щаб. 21-годишният защитник игра при победата с 3:0 над Вихрен в контрола в дебюта на новия наставник Костадин Ангелов. Спецът, известен с прякора Човека с лаптопа, пусна бранителя в игра след почивката, като Брестовички действа решително още в първите си минути на терена, изчиствайки топката от голлинията.

Той е юноша на ЦСКА. През пролетта игра в Бдин, но си тръгна от Видин, след изпадането на тима от Западната "В" група. Брестовички подсилва Пирин като свободен агент и се очаква да замени в състава опитния Мирослав Ризов, който бе отстранен след скандал на тренировка. При "орлетата" младият защитник се събира с друг юноша на ЦСКА - Благой Пасков, който също носи екипа на Бдин (Видин) през пролетта.

В 16 часа футболистите на Пирин направиха двустранна игра на стадион "Христо Ботев". Единствено на облекчен режим продължават да тренират Веселин Стойков и Виктор Петаков. След като четирима играчи бяха пратени при юношите, Костадин Ангелов реши да намали още групата, с която работи в момента. Младият специалист мисли да посегне този път на нападателите, тъй като смята, че са твърде много.

В момента Пирин разполага със седем нападатели - Борис Кондев, Атанас Николов, Веселин Стойков, Виктор Петаков, Станислав Костов, Благой Пасков и Димитър Воденичаров. По всяка вероятност Ангелов ще се откаже от услугите на поне двама от тях, но ще им даде шанс да се докажат до края на седмицата, след което ще обяви имената на футболистите, с които ще се раздели.

На Пирин в събота предстои домакинство на Локомотив (София). Срещата от 6-ия кръг на "А" група е от 16:00 часа на стадион "Христо Ботев". /БЛИЦ