Юношата на ЦСКА Кристиян Узунов продължава с добрите си изяви в третодивизионния кипърски Анагениси (Дериня). Централният бранител е твърд титуляр в тима, който до скоро бе воден от легендата на “червените” Спас Джевизов, отбелязал е и 1 гол. Преди известно време обаче бившият голмайстор на ЦСКА напусна, а на негово място бе назначен Адамос Адаму.

Узунов, който е преотстъпен от “армейците” до лятото, е основен защитник и при новия наставник, а ръководството на клуба е изключително доволно от изявите му. От началото на годината Анагениси изигра два мача и постигна две победи, след които се изкачи до второто място във временното класиране с 29 точки. Във Втора дивизия се класират директно първите три отбора.

“Треньорите са доволни от мен, старая се и трупам опит. До лятото съм тук, после времето ще покаже. Трудно ми е с езика, но го уча. Вече знам някои неща, които ми трябват на терена. Лошото е, че съм сам и ми липсват роднините, но след като съм тръгнал да се боря за нещо, няма начин, трябва да се справям”, каза Узунов пред БЛИЦ.

“Тук в Кипър нямаше почивка за празниците, играхме на 2 януари. Приятелката ми дойде, за да се видим”, допълни защитникът, който бе част от националния отбор на България до 19 години на европейското първенство през 2008-а начело с Михаил Мадански./БЛИЦ