Юношата на ЦСКА Евгени Игнатов продължава кариерата си във Видима-Раковски. Преди дни талантът сподели единствено пред БЛИЦ, че си тръгва от Сливен, след което стана свободен агент.

"Разбрах се с Видима-Раковски, вече водя подготовка с тях. Надявам се да помогна на отбора за по-горно класиране в "А" група", сподели 22-годишното ляво крило пред БЛИЦ.

Игнатов бе твърд титуляр за "войводите" през есенния полусезон. Най-запомнящо беше участието му в мача срещу "Левски", когато донесе точката на тима на Йордан Лечков - 1:1. Атакуващият халф е играл още в Чавдар (Етрополе) и Спортист (Своге). Той е седмият нов футболист, който се присъедини към тренировките на тима от Севлиево. Видима-Раковски стартира подготовката си в понеделник и продължава с интензивните тренировки, наблягайки най-вече на повишаване на физическата подготовка на състезателите.

Другите нови играчи във Видима-Раковски са вратарите Пламен Колев от Черноморец (Поморие) и Ивайло Василев от "Левски", който през есента игра в Чавдар (Бяла Слатина), Георги Ангелов от "Левски", Евгени Зюмбулев от Струмска слава (Радомир), юношата на ЦСКА Любомир Величков, играл за последно в Спортист (Своге), както и Атанас Иванов от Пирин (Гоце Делчев).

Първият етап от подготовката селекцията на Димитър Тодоров води в домашна обстановка на базата на клуба в Севлиево и ще продължи до 30 януари. В това време ще се проведат две контролни срещи - с Любимец на 22 януари в Севлиево и с Етър на 26-и във Велико Търново. От 31 януари отборът заминава на лагер в Благоевград, където ще изиграе три мача - на 2 февруари със Септември (Симитли), на 5-и с Пирин (Бл) и на 9-и с Малеш (Микрево). От 10 февруари до началото на пролетния дял на първенството Видима-Раковски ще се готви отново в Севлиево, като ще изиграе още три контролни срещи. На 12 февруари ще срещне "Ботев" (Враца) в Севлиево, а на 19-и е последната проверка - със Светкавица в Търговище. Има още една свободна дата - 16 февруари, като предстои да се уточни съперникът за планирания спаринг. /БЛИЦ