Несебър разби с 4:0 третодивизионния Созопол в контролна среща. Играчите на тима от Източната "Б" група бяха по-добри през цялото време и логично не оставиха възможности за аматьорите.

Емил Николов откри резултата в 13-ата минута. След почивката ветеранът Диян Генчев вкара с техничен удар от дъгата за 2:0, а след него Иван Димов и юношата на ЦСКА Ивайло Димитров направиха резултата 4:0. Последният през есента игра в Етър, но разтрогна договора си с клуба от Велико Търново и премина в Несебър.

"Отборът игра доста добре, въпрос на време е да се изгради синхрон. Хубавото е, че нямаше вятър и не беше много студено, така че за футболистите беше по-лесно да покажат уменията си. Пуснахме два различни състава във всяко полувреме, за да дадем шанс на всички", коментира за БТА помощник-треньорът на Несебър Тони Кръстев.

Левият защитник Кирил Брестовички, който досега игра за Витоша (Бистрица), пристигна на проби и се включи през второто полувреме. Дали ще остане или не, ще се разбере след съботната контрола с Черноморец (Бургас), която ще се проведе в Поморие.