Локомотив (София) постигна убедителна победа и във втората си контрола за тази зима, надделявайки с 4:0 като гост на Малеш (Микрево). Преди дни "железничарите" отвяха с 4:1 Вихрен, а днес успяха да реализират 4 попадения в рамките на 27 минути – между 57-ата и 84-ата.

Юношата на Манчестър Юнайтед Джемал Джонсън вкара две от попаденията във вратата на Малеш. Както е известно, американският нападател с английски паспорт е на проби при "железничарите", като се очаква да остане в тима от "Надежда". Каращият проби бразилски нападател Жуан Диас също наказа втородивизионния тим, а точен от дузпа в края беше Марчо Дафчев.

През първото полувреме на контролата в Микрево не падна попадение. Стражът на Малеш Василев улови всички изстрели към вратата си, но се пропука в 57-ата минута, когато Джемал Джонсън откри резултата. Юношата на Манчестър Юнайтед преодоля двама бранители на домакините и с левия крак прати топката в мрежата за 0:1.

Само 5 минути по-късно отново Джонсън се разписа. Нападателят се възползва от грешка в защитата на Малеш, открадна топката и се озова очи в очи срещу Василев, след което нямаше проблем да го преодолее - 0:2.

В 70-ата появилият се на смяна за Малеш Аспарух Шекеров напредна и с мощен удар разтресе лявата греда на вратата на Локо (Сф). Това бе най-сериозното положение в мача за домакините.

В 80-ата авторът на първите два гола за Локо (Сф) Джемал Джонсън подаде в наказателното поле към друго ново попълнение - бразилецът Жуан Диас, който се разписа - 0:3.

Крайното 4:0 за Локо (Сф) оформи Марчо Дафчев от дузпа в 84-ата минута. Наказателният удар бе свирен заради игра с ръка в наказателното поле на Чобанов.

Контролата в Малеш се игра пред погледа на цялото ръководство на "червено-черните", начело с клубния бос Николай Гигов. /БЛИЦ

МАЛЕШ (Микрево) - ЛОКО (Сф) 0:4
0:1 Джемал Джонсън (57), 0:2 Джемал Джонсън (62), 0:3 Жуан Диас (80), 0:4 Марчо Дафчев (84-дузпа)

Съставът на Локо (Сф): Галев, Димитров, Савич, Гаров, Атанасов, Караджинов, Дяков, Писарев, Джонсън, Юсуф, Йорданов (Пейков, Андреев, Добрев, Върбанов, Сахер, Диас, Манолов, Горанов, Иванов, Дафчев)