Националният отбор до 19-годишна възраст попадна в Група 5 на Елитния квалификационен кръг за Евро 2017 заедно с отборите на настоящия шампион Франция, Босна и Херцеговина и Израел. "Петлите" ще бъдат домакин на квалификационния турнир, който ще се проведе между 22 и 27 март, стана ясно след тегленето на жребия в Нион.

"За всички е ясно, че на този етап вече всички отбори са много силни. Франция е настоящият шампион и разполага с отличен колектив и много силни индивидуалности. Израел е традиционно силен при юношеските гарнитури, а Босна и Херцеговина е съставен от технични играчи, както повечето отбори от този регион на Европа", коментира треньорът на нашите Ангел Стойков.

"За нас е важно да надградим това, което постигнахме с момчетата по време на мачовете от Първия квалификационен кръг. Имаме достатъчно време да се подготвим и да се опитаме да се представим на ниво. Знаем, че ще е трудно, но момчетата има качества и характер и аз вярвам в техните възможности“, добави селекционерът на България U19.

Програма на мачовете на България от Елитния квалификационен кръг:

22.03.2017 Израел – БЪЛГАРИЯ

24.03.2017 Франция – БЪЛГАРИЯ

27.03.2017 БЪЛГАРИЯ – Босна и Херцеговина     

Седемте групи: