Юношеските ни национали до 19 години са убедени, че могат да достигнат до финалите на Европейското първенство, което ще се проведе през лятото в Германия. Тимът на Светослав Тодоров ще се изправи срещу Белгия, Шотландия и Хърватия в Елитния кръг, а към Германия ще замине само победителя в групата. Галин Минков, Георги Йомов и Стефан Аличков обаче вярват, че тимът ни може да се класира напред.

"Не смятам, че някой от трите отбора, които са ни съперници, ни превъзхожда. Играли сме със Шотландия, ние сме много добър колектив и екип, всичко при нас се гради на много работа", каза защитникът Галин Минков в Студио "ЕФБЕТ".

"Не смятам, че сме слаби физически. Явно в чужбина се набляга повече на физическата работа. Отиваме да защитаваме цветовете на нашата родина и да покажем една добра игра и ако можем, да се класираме. Смятам, че сме способни на нещо повече", сподели още играчът на Локомотив (Мездра).

Йомов и Аличков подкрепиха думите му. Двамата доскоро играха заедно в Левски, но първият реши да премине в Славия.

"Отидох в Славия, защото там налагат много млади футболисти, гледат много към школата и за тях това е приоритет, което ме спечели. И явно се представям добре, затова ми дадоха шанс в първия отбор. На терена най-добре се чувствам зад нападателя", каза Йомов, който е внук на легендата на Левски Тодор Барзов.