Юношеските ни национали до 19 години, водени от селекционера Ангел Стойков, стартираха с победа европейските квалификации в Турция. Талантите ни се наложиха с 3:1 срещу Черна гора в първия си мач от предварителна група 1. Следващият двубой на България е срещу Армения (на 16 ноември от 12:00 часа). Последният мач от групата - с домакините от Турция, е на 19 ноември от 14:00 ч. 

Точни за победата над черногорците бяха Димитър Тонев от Ботев (Пловдив), Владимир Николов (Септември София) - от дузпа, както и Филип Кръстев от Славия. 

Първите два отбора в крайното класиране в групата ще се класират за елитния квалификационен кръг за Евро 2020. Отборът с най-добри показатели сред третите в класирането във всички квалификационни групи също ще продължи напред в пресявките.

Съставът на България от мача с Черна гора: Виктор Николов, Християн Петров, Александър Ганчев, Александър Тодоров, Емануел Мирчев, Мартин Д. Петков (70-Денислав Ангелов), Димитър Тонев (89-Христо Радков), Владимир Николов, Филип Кръстев, Мартин Атанасов (61-Йоан Бауренски), Асен Дончев