Юношите на Черно море (родени 1994 и 1992 г.) взеха участие в международния футболен турнир под егидата на УЕФА в град Катерини (Гърция). Юношите младша възраст (набор 1992) с треньори Венцислав Маринов и Иван Николов попаднаха в една група с ВСР-Фламершейм (Германия), Академия Димои Микрас (Гърция), ЛПС-Питещи (Румъния) и Арджеш (Румъния).

В груповата фаза възпитаниците на Венци Маринов бяха безапелационни като постигнаха 3 победи и 1 равенство съответно срещу ВСР-Фламершейм с 2:0, Академия Димои Микрас с 3:0, ЛПС-Питещи с 3:0 и 1:1 с Арджеш.

С тези резултати те заеха първото място в групата. На полуфинала срещнаха Бежания като победата с 2:0 ги класира на финала. Там ги очакваше Арджеш. В редовното време мачът завърши 0:0, след което последваха дузпи. Нервите на младите "моряци" не им изневериха и те победиха с 5:4. За най-добър играч при родените 1992-а бе избран Илиян Капитанов.

За децата родени 1994-а с треньор Димитър Митов жребият определи да попаднат в една група с едни от водещите отбори на домакините от Родос Академия Диспили, АЕ Филирои, Олимпос Лептокардиа и Академия Платамонос. И тук нещата не бяха по-различни. Класата на "моряците" бе очевадна - 3 победи и 1 равенство съответно 3:1, 2:0, 2:2 и 6:0. И отново първо място в групата за талантите на Черно море. На полуфинала те се изправиха срещу Академия Кавала. С красив гол след заучена комбинация "моряците" измъкнаха победата с 1:0, пише "ole-bg". На финала срещнаха победителят в другата група - Ватанякос. В оспорван и изпълнен с емоции двубой, възпитаниците на Димитър Митов грабнаха заслужено победата с 2:0.

Това бе втори международен триумф на юношите на Черно море след успеха на турнира Блу Адрия Къп в Италия преди известно време. /БЛИЦ