Юношите на ПФК Левски ще гледат на живо финала на Шампионска лига 2014 на стадион „Ещадио да Луж“ в Португалия, Лисабон. Освен че ще станат свитетели на най-грандиозното футболно събитие, хлапетата ще имат и възможността да се срещнат с легендата на футбола Франц Бекенбауер – Кайзера.

За втора поредна година деца на ПФК Лески представят България в международния детски социален проект „Футбол за приятелство“. Миналата година малките футболисти бяха водени от Елин Топузаков и видяха на живо как Байерн (Мюнхен) надви Борусия (Дортмунд) на „Уембли“.

Представителят на малките левскари, 12-годишният Алекс Николов, развя българското знаме пред другите страни-участнички и се качи на една сцена с Франц Бекенбауер.

„За децата това беше едно изключително ползотворно пътуване – запознаха се с други култури и се убедиха в едно от най-важните неща: видяха, че футболът е преди всичко игра, в която не всеки път може да печелиш, но уважението към противника на терена никога не трябва да се забравя,” сподели Елин Топузаков след събитията в Лондон.

Тази година хлапетата, родени през 2000г., ще бъдат водени от треньора си Тодор Симов.

„Децата се вълнуват ужасно много! Чакат с огромно нетърпение събитието. Това е уникален шанс, който би развълнувал всеки един човек, а представяте ли си каква емоция е това за едно дете, чиято единствена страст и мечта е футболът?“, сподели Тошко Симов за възпитаниците си, цитиран от „Апра".

През настоящия сезон за трофея в Шампионската лига ще спорят Реал (Мадрид), Байерн (Мюнхен), Челси и Атлетико (Мадрид).