Най-добрите млади таланти от детско-юношеската школа на Славия ще получат привилегията да тренират в английския гранд Манчестър Юнайтед. Това бе договорено по време на десетдневния стаж, който помощник-треньорът на "белите" Асен Букарев изкара в отбора на Димитър Бербатов.

"Благодарение на добрия контакт между Сър Алекс и президента на Славия Венцеслав Стефанов получих страхотната възможност да наблюдавам как се работи в този велик клуб. Имах достъп почти навсякъде и успях да говоря освен с Фъргюсън и с неговите помощници, лекар на отбора, скаути, анализатори и да ги попитам за всичко, което ме интересува", заяви пред "24 часа" Букарев.

"Базата на Юнайтед е върхът, направо извънземна. Разположена е в гора извън Манчестър. Има няколко терена, чиято трева се поддържа с подгревателна система. Там е и академията на клуба. Разгледах и ресторанта, където се хранят футболистите. Условията за възстановяване са страхотни. Достъпът е забранен. Затова и като ме видя, Митко Бербатов в първия момент се изненада и ме попита как съм се озовал там, въпреки че знаеше, че ще идвам", обяснява Букарев.

"Разговорът ни със Сър Алекс не бе дълъг, защото човекът има страшно много ангажименти. Той в пълния смисъл на думата е мениджър на огромна бизнес институция, каквато е Манчестър Юнайтед. По време на тренировки Фергюсън само няколко пъти влиза на терена, за да каже нещо на някой играч. Иначе всичко се движи от асистентите му", допълни Букарев.

"Не бих казал, че има голяма разлика с тренировъчния процес у нас. Просто там той се провежда в друг ритъм, тъй като имат по 60 мача на сезон", сподели още Букарев. /БЛИЦ