Юношите на Славия (родени 1995 година) се представиха достойно и впечатлиха домакините по време на приятелските мачове в Германия, играни в края на миналата седмица. Между 28 и 30 октомври „белите” таланти премериха сили с два немски отбора и защитиха успешно реномето на детско-юношеската школа на клуба. Младите слависти, водени от треньора Владимир Иванов, изиграха два приятелски двубоя, като завършиха наравно 3:3 с тима на Пройсен Мюнстер и паднаха с 1:3 от Бохум. Мачовете се играха на тренировъчните бази на двата клуба.

Хеттрик срещу Пройсен Мюнстер реализира Милен Тодоринов, а "белите" наваксаха два гола пасив, след като изоставаха с 1:3. В срещата с Бохум точен за Славия бе един от основните голмайстори на тима Милан Проданов.

Домакините бяха осигурили отлични условия за своите гости от София по време на 3-дневния престой на славистите в Германия, съобщава още pfcslavia.com. Младите „бели” футболисти имаха възможността да наблюдават на живо мачовете Пройсен Мюнстер - Вакер Бургхаузен (Трета Бундеслига) и Бохум - Алемания (Аахен) (Втора Бундеслига).

Визитата на Славия в Германия се осъществи със съдействието на Матиас Шатауер - шеф на кабинета на немския военен аташе у нас.