ФК Своге победи с 2:0 Торнадо (Безден) в дербито за първото място в Западната областна софийска група и ще зимува на върха. В интригуващ мач, състоял се на "Царско село", гостите от Своге стигнаха до сладкия успех след два гола през второто полувреме. Точни във вратата на домакините от Безден бяха Здравко Стойков и Кристиян Йорданов.

Големият отсъстващ обаче беше Христо Йовов. Звездата и шеф на ФК Своге не взе участие във важната среща, в която блеснаха трима юноши на ЦСКА - халфовете Дарио Стоичков и Васил Азманов, както и вратарят Стоян Маринов. Триото успешно дърпа ФК Своге към промоцията в Трета лига. След победата над Торнадо (Безден) Бижутера и компания събраха 22 точки и ще зимуват на върха. Втори излезе ОФК Костинброд, който е с 21 точки след 3:2 като гост над Искра 2009 (Искрец). Торнадо (Безден) се свлече на третата позиция с 19 точки.

"Амбицирани сме да продължим с победите и след Нова година. Тогава ще продължим да радваме верните си фенове, които ни подкрепяха мощно и при гостуването в "Царско село", коментираха от ФК Своге пред БЛИЦ СПОРТ.

Играчите на лидера в групата започнаха купона още в съблекалнята: