Треньорът на "Левски" Илиан Илиев заяви, че заради многото контузени играчи едва 13-14 имена от първия състав ще могат да пътуват за Монтана, а групата ще бъде допълнена от трима юноши. Мачът на стадион "Огоста" е утре от 18:00 часа.

„Нормално е да ни притеснява горещото време, но условията са еднакви и за двата отбора. Ако стадионът в Монтана разполагаше с осветление, щеше да е по-различно. За съжаление осветление на стадиона няма и заради това тренираме и по-рано, за да сме близо до условията, при които ще се проведе срещата”, каза Илиев на прескоференцията си преди гостуването на Монтана.

„Факт е, че сме 13-14 човека в отбора и трябва да попълним групата за мача с юноши. Добре е, че Христо Йовов се възстанови от вируса. Мачът, който ни предстои, трябва да го вземем повече с характер. Очаква ни труден двубой по няколко причини. На първо място сме ограничени в опциите, освен това теренът не подходящ за бърз футбол. На трето място Монтана е с две загуби, а сега ще играят у дома. Освен това мачът няма да бъде предаван по телевизията и ще дойдат доста хора да подкрепят домакините, което е добре за футбола”, каза още Илиев.

"На всяка пресконференция обсъждаме едно и също. Първенството е дълго, има 30 мача, плюс тези за Купата на България. Казахме вече причините, поради които Жоао Силва не започва титуляр. Той закъсня с подготовката, не взе участие в контролите и все още не е обигран добре към отбора. Той показа в мача със Сливница, че е добре, но просто схемата ни на игра е такава, че трябва да играем с един типичен нападател към този момент. Това не означава, че по време на мача не можем да сменим схемата ида за играем с двама чисти нападатели, както го направихме в двете срещи от евротурнирите”, каза още треньорът на "Левски".