Юношеският национален отбор на България до 17 години загуби с 0:2 от Белгия първата си европейска квалификация. Мачът се игра в Скопие, където се провежда и цялата битка в нашата Група 2. В другата среща домакинът Македония отстъпи с 2:3 на Полша след късен обрат.

Белгия поведе срещу "лъвовете" още във 2-ата минута. Матиас Ферет се възползва от подхлъзване на Георги Гушлев, овладя топката и бе точен за 1:0. В 15-ата минута Китан Василев уцели греда, а отскочилата топка се върна в него - последва втори шут на нашия нападател, който рикошира в бранител и облиза и другата греда, преди да се стигне до корнер.

В 25-ата минута Гушлев засече с глава след центриране от фаул, но не улучи целта.

В 66-ата съдията Адам Немет предпочете да спре играта за нарушение, вместо да даде авантаж при положение, че капитанът Александър Георгиев имаше отлични предпоставки да се озове на изгодна позиция. 120 секунди по-късно резервата Нани Димата получи хубав пас в дясно на атаката на "червените дяволи" и с шут в горния ляв ъгъл оформи крайното 2:0.

Следващият съперник на България е Полша, а мачът е на 19 октомври от 15:00 часа. Първите два отбора в крайното подреждане си осигуряват класиране за елитния квалификационен кръг, а надежди ще има и този на трета позиция, стига да се пребори за актив срещу първите два тима.

Съставът на България (U17): Димитър Митов, Стойчо Атанасов, Венцислав Керчев, Георги Гушлев, Галин Ташев, Ангел Максимов, Стефан Аличков, Николай Минков (48 - Божидар Краев), Томас Цвятков (69 - Исмет Рамадан), Александър Георгиев - капитан, Китан Василев