Равен и загуба записаха двете формации на “Берое” в контролни срещи срещу “Литекс” в Ловеч. Юношите старша възраст на двете гарнитури си размениха по едно полувреме за крайното 0:0, а при младшата възраст “оранжевите” записаха победа с 3:0.

“Литекс” започна по-добре срещата при юношите старша възраст. В 15-ата футболист на домакините нацели гредата на вратата пазена от национала Михаил Михайлов.

Ангел Костов имаше добра възможност за гостите от Стара Загора, но не успя да се разпише. В края на първата част отново гредата спаси “зелените”, този път след статично положение.

През втората част възпитаниците на Иван Гаджев бяха по-добрия отбор на терена и имаха няколко отлични възможности за гол.

На два пъти Александър Манолов и веднъж Светлин Симеонов се озоваха в чисти голови ситуации, но така и не успяха да реализират.

На 10 август “Берое” U19 трябваше да гостува на “Герена” на “Левски” в I кръг на Елитната група, но срещата е отложена заради ангажимент на футболисти на “сините” към националния отбор. Така беройци ще започнат сезона от II кръг, когато воденият от Иван Гаджев състав приема на 17 август от 17 часа “Видима-Раковски” (Севлиево).

Преди това един срещу друг се изправиха родените след 01.01.1997 година.

В 35-ата минута “Литекс” откри резултата след атака по дясното крило, която бе завършена на задна греда с удар с глава за 1:0. В края на второто полувреме след неразбирателство в защитата на старозагорци домакините стигнаха до втори гол. В последната минута на двубоя след добавка “ловчанлии” вкараха и трети гол.

Това бе последна контролна среща за възпитаниците на Господин Мирчев. Срещата от I кръг на Елитната група до 17 години срещу “Черно море” е изместена за 8 август (четвъртък) от 18 часа, заради ангажимент на играчи на “варненци” към националния тим.