И двете елитни формации на „Черноморец-Бургас” се поздравиха в изминалия шампионатен кръг с победи. Днес 19 годишните надделяха с 2:1 над тима на „Ботев” Враца. Двубоят се игра на градския стадион в Поморие.

Попаденията за бургазлии реализираха Николай Андонов през първата част и Даниел Стоянов, през втората. Възпитаниците на старши треньора Антон Спасов бяха подсилени и от 4 момчета от по-малката елитна формация. Именно тя вчера записа много важна победа в похода си към призовите места.

17 годишните „акули”, предвождани от старши треньора Малин Орачев, записаха безапелационна победа с 3:0 като гост на един от най-стойностните отбори в първенството, а именно Литекс (Ловеч). Срещата в града на люляците започна сравнително равностойно като домакините имаха лек териториален превес. В 20-та минута обаче ловчанлии останаха с човек по-малко, след като вратарят им беше изгонен с директен червен картон за игра с ръка извън наказателното поле. Още с изпълнението на пряк свободния удар гостите от Бургас трябваше да поведат в резултата, след като ударът на Милчо Ангелов се удари в горната греда и влезе, но съдията не зачете попадението.

Въпреки това бургазлии взеха нещата в свои ръце и само няколко минути по-късно логичното се случи. След разбъркване в наказателното поле, най-съобразителен се оказа Ахмед Ахмедов, който от непосредствена близост прониза мрежата и изведе своя тим напред в резултата.

През втората част малките „акули” държаха изцяло инициативата и беше въпрос на време да сложат край на интригата. Това се случи в 65-та минута, когато капитанът Михаел Орачев направи добър пробив, асистира на Даниел Стаматов и той елегантно промуши топката между краката на ловешкия страж за 2:0. Класическото 3:0 оформи щатният реализатор Милчо Ангелов. След силно изритана топка напред от Ангел Лазаров, голмайсторът на „акулите” овладя, справи се със защитата и вратаря, и оформи крайния резултат.

В следващия кръг от първенството в елитната юношеска група до 17 години, бургазлии гостуват на тима на Чавдар (Етрополе). Срещата е на 3-ти юни (неделя) от 10:30 часа. Другата формация на „акулите” до 19 години гостува в следващия кръг на отбора на „Любимец”. Срещата е на 4-ти юни (понеделник) от 17:30 часа.