Юношеският национален отбор на Испания до 17 години пристига в понеделник в Благоевград за две контроли с връстниците си от България. Двубоите са предвидени за 21-и и 23-и този месец на стадион "Христо Ботев" и от БФС бяха категорични пред е-79, че мачовете ще се играят, въпреки многото сняг в областния център на Пиринско. И вчера около 20 човека от "Спортни имоти" продължиха с почистването на терена.

За снегопочистването помагат и футболисти от школата на Пирин, както и хора от фирмата концесионер на стадиона - „Хидоренергийна компания”, която е собственост на финансовия благодетел на „орлетата” Иван Чапов.

От БФС определиха трима от водещите съдии в България да ръководят контролите на юношеския национален отбор до 17 години и младежкия национален тим, които ще се проведат в края на месец февруари в Благоевград. Юношеската формация до 17 години приема връстниците си от Испания на 21 и 23 февруари, докато избраниците на Михаил Мадански ще домакинстват на Полша на 29 февруари.

Наскоро завърналите се от своя първи семинар като международни съдии на УЕФА Никола Попов и Ивайлов Стоянов ще ръководят мачовете на юношите до 17 години, а Николай Йорданов е назначен за арбитър на двубоя между България и Полша, който трябва да се играе на 29 февруари отново на благоевградския стадион.