Юношите на Литекс се класираха на финала за Купата на БФС (старша възраст "Б", родени 1997 г.) след убедителна победа над Лудогорец с 4:1. В директна елиминация момчетата на наставниците Евгени Колев и Ивайло Станев надиграха разградчани на свой терен и ще спорят за трофея с победителя от Черно море и Черноморец.

Ловешките таланти имаха абсолютно превъзходство през целия мач и още до почивката можеха да водят с 2-3 гола, но изпуснаха две стопроцентови ситуации сами срещу вратата. Все пак логиката възтържествува и националът Тончо Йорданов успя да открие резултата. През второто полувреме обаче на терена имаше само един отбор - домакините, които разбиха гостите. Ново попадение на Йорданов, както и точни удари на Динко Митрев и Йоан Петров доведоха нещата до безапелационния аванс от 4 гола, а при повече концентрация нещата отиваха към тотален разгром.

В последните секунди на срещата Лудогорец все пак успя да вкара почетно попадение за крайното 4:1.

Този сезон Купата е особено ценно отличие, тъй като БФС реши победителят в надпреварата за тази възраст да представлява България в квалификациите за Шампионска Лига до 19 години.

Както е известно, утре е решителният сблъсък и при мъжките отбори на Литекс и Лудогорец. От 17:30 часа в Разград двата тима излизат в спора за място на финала за Купата на България след 0:0 в първата среща в Ловеч.