Юношеският отбор на Лудогорец (род. през 2007 и 2008 г.) завърши на второ място в престижния международен младежки турнир „Футболни приятели“, който се проведе в град Фока (Босна и Херцеговина). На финала разградчани отстъпиха на Цървена звезда след изпълнение на дузпи. За отбелязване е, че младите "орли" не допуснаха гол по време на целия турнир. Отборът бе воден старши треньора Мартин Цирков, наставника Емилиян Петров, треньора на вратарите Здравко Чавдаров и кондиционния треньор Сергей Съров.

Валентин Валентинов бе определен за най-добър вратар на турнира, а Максим Минков стана голмайстор на надпреварата.

Престижният турнир изправи един срещу друг осем силни и водещи отбори в страните им: Лудогорец, домакините Сутиеска Фока от Босненската Република Сръбска, Железничар (Сараево), сръбския Цървена звезда, хърватския Риека, юношите на Будучност от Черна гора, младите футболисти от „Академия Пандев“ в Северна Македония, сръбският Войводина. В продължение на три дни всеки от тях изигра по един мач в преследване на първото място.

Отличната игра на разградчани и записаните от тях две победи срещу Сутиеска Фока и Железничар ги изведе до финала срещу Цървена звезда. Здравата и борбена игра предостави редица голови ситуации за Лудогорец, но футболистите му пропуснаха да се възползват от създадените добри положения и да си тръгнат като първенци. В редовното време не беше излъчен победител и всичко се реши с изпълнение на дузпи. Топката в мрежата на Цървена звезда оплетоха Александър Валеков, Христо Тотов, Елисей Съров, Светлин Кралев и Крис Иванов. Стражът на Лудогорец Валентин Валентинов на два пъти успя да разколебае сръбските играчи и да опази мрежата си суха. Въпреки хъса за победа на разградчани, качественият мач излъчи като победител на 18-тото издание на международния турнир тима на Цървена звезда с общ краен резултат 6:5.

„Целият треньорски екип благодарим на ръководството на ПФК Лудогорец за възможността да участваме на толкова силен международен турнир, част от подготовката ни за предстоящия сезон. Имахме шанс да се изправим срещу силни и водещи в своите държави отбори. Това е много важен и ценен международен опит за нас като треньори, за индивидуалното развитие на играчите, както и за отбора като цяло. Доволен съм от представянето на футболистите. В нито един момент не отстъпвахме на тези силни съперници, дори през голяма част успяхме да ги надиграем. Разбира се, има и леко разочарование от това, че бяхме толкова близо да си тръгнем като победители в турнира“, сподели емоциите от участието на Лудогорец старши треньорът Мартин Цирков.