Юношите старша възраст на Пирин (Благоевград) се представиха повече от достойно и спечелиха петото място на силния турнир във френския град Темплиув. Градчето, което се намира край Лил събра 10 отбора в двайсет и третото издание на турнира.

Възпитаниците на Илко Христов имаха малшанса да се паднат в по-тежката група и стартираха с две загуби срещу двата безспорно най–добри отбора Седан (1:4) и Шарльороа (1:2). Впоследствие "орлетата" записаха четири поредни победи, но това стигна само за петото място. Талантите от Благоевград биха последователно Брумли (Англия) с 1:0, Бихорул (Румъния) също с 1:0, Темплиув с 3:0 и Виктория Жижков от Чехия с 2:1. Много силна игра показа Антон Карачанаков, който вкара 4 гола. Добър турнир направи и Слави Кирилов, отчел се с 1 попадение, но пък имаше 5 асистенции. Особено впечатляваща бе победата над Брумли, тъй като досега школата на Пирин не бе побеждавала британски отбор в многото турнири, в които е участвала.

Юношите на Седан спечелиха турнира след като на финала победиха Николае Сен Добрин с 6:0.

Малките "орлета" получиха от организаторите общо три купи. На връщане изненадващо благоевградчани се срещнаха в подножието на Айфеловата кула в Париж с юношите младша възраст на Локомотив (София), водени от бившия треньор на Пирин - Григор Петков. Малките "железничари" също бяха участвали в подобен турнир, но се бяха класирали на десето място от общо 12 отбора. /БЛИЦ