Юношите старша възраст на Славия се наложиха с 3:2 срещу третия в Югозападната "В" група Сливнишки герой в контролна среща, която се игра на помощния терен на стадиона в "Овча купел". Треньорът на 19-годишните от белия клуб Ивайло Семерджиев разчиташе само на 14 човека, тъй като петима от неговия състав са с мъжете в Турция на лагер, а националът Ангел Максимов е с контузия в глезена и получи почивка.

В 30-ата минута Славия откри резултата след гол с глава на Ивайло Марков, който се разписа след центриране от корнер. В 48-ата минута Йордан Попов удвои преднината на Славия. Той влезе отлично между двамата централни защитници и получавайки пас, просто обърна посоката на топката за да направи вратаря на гостите безпомощен.

Гостите набързо върнаха два гола, като за 2:2 отбелязаха от дузпа, предизвикана от автора на първия гол Ивайло Марков, който събори играч на аматьорския отбор. Но две минути преди края на мача Цветомир Вачев завърши точно бърза атака на Славия и оформи успеха с 3:2.

"Сливнишки герой е много по-добър отбор чисто технически от Миньор (б.р. - юношите на Славия направиха 2:2 с перничани преди дни) и от тази гледна точка съм доволен от мача. Нашите момчета се постараха, а сега в подготвителния период са и доста тежки от умора, но въпреки това някои играха цял мач. Срещата премина под диктовката на отбора на Сливница, но ние имахме тема на работа през седмицата и исках в този мач да видим какво сме научили. Като цяло съм доволен от това как нашите играчи изпълниха задачите си", коментира пред БТА старши треньорът на 19-годишните слависти Ивайло Семерджиев.