Юношеският национален отбор на България (родени 1997 година) завърши 1:1 с Латвия на международния турнир Валентин Гранаткин в Санкт Петербург. Българите играят за разпределение на местата от 7-о до 12-о. Вчера те победиха Литва с 2:0 и имат 4 точки. Двете балтийски страни се срещат утре, а след този мач ще стане ясно за кое място ще играят. Българите имаха превъзходство през по-голямата част от мача и създадоха много голови положения. Нашите откриха резултата в 15-ата минута чрез нападателя на Лудогорец Мартин Кирилов. След това поне на пет пъти момчетата на треньора Александър Георгиев можеха да удвоят. Така шест минути преди края латвийците стигнаха до 1:1 с гола на Юхневичс. Крилото на Литекс Александър Георгиев, който е и капитан на българската селекция, беше избран за играч на мача.

Състав на България:
Емил Господинов, Георги Гушлев, Георги Купенов, Венцислав керчев, Ангел Максимов, Николай Минков (79- Емил Илиев), Александър Георгиев, Стефан Аличков, Стефан Иванов (78- Димитър Буров), Рангел Игнатов (46- Томас Цвятков), Мартин Кирилов (66- Виктор Пенчев)

жълти картони: Рангел Игнатов, Мартин Кирилов (България), Осипов (Латвия)

След мача селекционерът на България (до 19 г) Александър Георгиев заяви: "Отново ни се наложи да играем два мача за два дни и отборът не успя да се възстанови. В това отношение Латвия имаше преимущество. Някои от нашите футболисти изглеждаха уморени и играха по-слабо, отколкото могат. Въпреки това първи вкарахме гол, а можехме да вкараме и втори, че и трети. Но за съжаление, както казват хората, когато не вкараш - ще ти вкарат. Това се случи в самия на край на мача.