Юношеските национали на България до 18 години се поздравиха с втора поредна победа в Германия - 2:1 над Хееселер СВ. Селекционерът Владимир Стоянов заложи на стартовата единайсеторка, която изкова успеха с 3:1 над ТСВ Хавелзе, и момчетата не го подведоха. "Лъвовете" можеха да запишат и по-солидна победа, но направиха редица пропуски пред вратата на съперника на стадион „Аугуст Венцел".

Успехът бе посветен на капитана на България и Астън Вила Стилиян Петров. Преди началото на контролата двата тима позираха със специално изработени плакети, на които пишеше „Стенли, ние сме с теб!"

В 22-ата минута Ивелин Аладжов проби отдясно и подаде към Кристиян Петков, който овладя топката и откри резултата с отмерен изстрел. Малко след това Ангел Здравчев излезе очи в очи с вратаря на Хееслер, но пропусна.

Пет минути след почивката Дрянов изведе Кристиян Петков сам срещу вратаря и нападателят отбеляза второто си попадение в двубоя. В 72-ата минута реферът Якоб Дали отсъди „домакинска" дузпа за немците, а Анатоли Господинов не можа да отрази удара от бялата точка, фиксирал и крайното 2:1 за българския тим.

„Доволен съм от резултата, но не и от играта. Очевидно футболистите не са свикнали да играят толкова начесто и отпаднаха физически. Но показаха морално-волеви качества и удържаха успеха, въпреки че и съдията отсъди несъществуваща дузпа. Това, което все пак мога да кажа спокойно след този мач, е че тук има момчета, които след години ще защитават и цветовете на мъжкия национален отбор. Има новости, с които селектираните от мен футболисти трябва да свикват, но е хубаво, че записахме две победи - все пак в предишните три години този набор от момчета бе печелил само веднъж. Трудно ще ни е, очаква ни много работа, но момчетата са интелигентни и усърдни и искат да трупат успехи. Ще направя промени за финалния ни двубой в Германия, ще дам шанс на тези, които записаха по-малко игрови минути. Надявам се умората да не ни повлия и да си тръгнем от Нидерзаксен с високо вдигнати глави", обобщи пред сайта на БФС треньорът на България Владимир Стоянов.

Съставът на България
: Анатоли Господинов, Ивелин Аладжов, Георги Радев (46-Радослав Терзиев), Кристиян Митов, Мартин Иванов, Пламен Пенев (55-Христо Кирев), Даниел Васев, Милен Гамаков, Ангел Здравчев (40-Емилиан Палийски), Станислав Дрянов (69-Христо Мартински), Кристиян Петков (62-Жак Коен)