Спортният арбитраж на БОК проведе заседание във връзка с жалбата на БФС относно наложеното наказание на уличените в употреба на допинг трима футболисти на ЦСКА - Тодор Янчев, Костадин Стоянов и Румен Трифонов.

"Няма решение. В 15-дневен срок съдът ще се произнесе с такова. Аз не съм оторизирана да давам изявления. Пресцентърът на БФС ще го качи на сайта си", заяви юристконсултантът на БФС Янита Димитрова.

"Двете страни пледирахме и изложихме исканията, които са в жалбата. От другата страна ни бе представена и писмена защита, която тепърва ще разгледаме и ще преценим. Оттук насетне Дисципът към БФС трябва да се произнесе. Аз повече няма какво да кажа", добави Димитрова.

Арбитражният съд към БОК разгледа обжалването на БФС за 3-месечните наказания на тримата от ЦСКА.

Играчите, както и техните адвокати не присъстваха на заседанието, като тяхната защита е внесена още вчера в писмен вид в съда. Според юристите на ЦСКА не е задължително присъствието на тримата футболисти на днешното заседание. Решение по казуса се очаква да излезе в рамките на 15 дни, така че Стойчо Младенов може да продължи да ги използва в официалните мачове.