Юристите на Гриша Ганчев, Васил Божков и БФС търсят вратичка за реализирането на проекта „Литекс – ЦСКА”. Както е известно, държавата даде благословията си за оцеляването на „червените” чрез вземане лиценза на ловешкия клуб.
 
От БФС обаче поне засега не могат да потвърдят това, тъй като съществували пречки в правилника за статута на футболните клубове.
 
„Имайте търпение, работи се усилено по осъществяването на плана. На този етап можем да заявим, че няма категорична забрана за трансформирането на Литекс в ЦСКА. Могат да се намерят и ще се намерят пролуки, с които обаче няма да бъде нарушен законът”, заявиха пред БЛИЦ от двата щаба – на Гриша Ганчев и на Васил Божков.
 
Оттам обаче признаха, че има вариант заради предстоящата трансформация новият клуб да пропусне участието си в евротурнирите през новия сезон. Литекс вече е заявил име, официален екип и терен за Европа.  Крайният срок на заявката е изтекъл на 2 юни и след него промените са невъзможни. Което означава, че през тази година ловчанлии не могат да играят в Европа под името ЦСКА, да сменят фланелките си с червени и да преместят двубоите си в София.
 
„По-важното е ЦСКА да го има в „А” група”, категорични са от двата лагера.