Известни юристи определиха като "смехотворни" аргументите, които изложи Димитър Бербатов и неговия екип във вчерашното си писмо до президента Румен Радев.

"Към момента няма как да има предизборни кампании, тъй като няма насрочен конгрес, съответно самото провеждане на кампании е в разрез с всички възможни принципи и регламенти на устава. За разлика от президентски и парламентарни избори, където всеки може да се заяви пред обществеността (но отново трябва да спазва срокове и правила), тук се провеждат срещи с реалните гласоподаватели при липса на процедура и дата", категорични са правистите по отношение на позицията на Бербатов, която бе разпратена до всички медии.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

"Изявлението, че настоящото ръководство на БФС възпрепятства нечия предизборна кампания, е безусловно неоснователно. Официално открита кампания за ново ръководство на БФС няма. За да се провежда предизборна кампания е необходимо да се свика Конгрес по регламентирания от Устава ред (чл. 37), а обявяването на кандидатурите да се осъществи според условията, описани в чл. 39, като кандидатът бъде издигнат от поне един футболен клуб. Тъй като към настоящия момент Конгрес на БФС не е свикан, е голословно да се твърди, че БФС пречи на нечии управленски стремежи. Нещо повече – нерегламентираното продължително провеждане на кампания нарушава общоприетите принципи на равнопоставеност пред потенциалните кандидати за президент, които биха обявили своите намерения и открили и провели своите кампании в сроковете след насрочването на Конгрес", категорични са юристите пред БЛИЦ.

Според тях е крайно несъстоятелно от страна на Бербатов да въвлича държавния глава в апетитите си да се опита да седне в стола на президента на БФС Борислав Михайлов.