Българският вратар на Ювентус Марио Кирев ще играе в Политехника (Тимишоара), обявиха от италианския гранд на клубния си сайт.

22-годишният страж е даден под наем на втородивизионния румънски тим. Договорът е до 30 юни 2012 година. Политехника в момента е на първото място в Серия 2 на втория ешелон в северната ни съседка. Клубът завърши на второто място в елита миналия сезон и се гласеше за участие в Шампионската лига, но беше изваден от групата, след като не успя да вземе лиценз за сезон 2011/12 заради финансови задължения.

Титулярният вратар Костел Пантилимон беше продаден на Манчестър Сити, а треньорът Валентин Велчея реши да привлече още негов заместник. Спецът се е спрял именно на Кирев. Другите вратари в Политехника са 24-годишният естонец Сергей Лепмец и румънците Анрей Коблис (на 21 г.) и Пол Йордач (на 19).

Кирев беше привлечен в Ювентус от Славия през август 2008 година и така и не изигра официален мач за "бианконерите", които на два пъти го преотстъпваха в швейцарски отбори - Грасхопър и Тюн. Тази зима роденият в Сапарева баня вратар бе на проби в Одензе, но датчаните го отпратиха. /БЛИЦ