Един от най-силните тимове в Азия и участник на Мондиал 2010 в ЮАР - Южна Корея е изявил желание да играе с националния отбор на България, съобщава "Меридиан Мач". От страната съдомакин на световното през 2002 година са изпратили покана до БФС, в която се казва, че те искат да играят контрола с нас.

За да няма дрязги между двете федерации, мястото на проверката е предварително ясно – Испания. Проблем обаче може да се окаже датата на срещата, защото тя няма да бъде от официалните на ФИФА.
Отборът, воден от легендата Йохан Кройф – Каталуня, също иска да премери сили с националния отбор. Единствената пречка за осъществяването на бъдещия мач може да се окаже датата – 23 декември.

Както е известно, тогава всички футболисти от "А" група са почивка, а тези от Англия, които са и основните ни, имат много тежка програма. Това означава, че едва ли ще се стигне до контрола, освен ако не се измисли някакъв компромисен вариант.

В същото време стана ясно, че националният ни отбор все пак може да играе контрола на 14 ноември. Това ще стане, ако някоя от страните, уговорили само една проверка в периода 14-18 ноември, размени датата на мача. Иначе към този момент само Андора е изявила желание да играе проверка с националния ни тим, след като преди няколко дни Боливия отказа предварително уговорената контрола.

БЛИЦ научи, че не е изключено избраниците на Станимир Стоилов да поритат срещу някой от отборите от "А" група или да се изправят срещу младежкия национален отбор, който по същото време ще се подготвя за гостуването на Израел от европейските квалификации.

Националният селекционер Станимир Стоилов днес събира футболистите на лагер в резиденция "Бояна". От 14 часа Мъри ще даде традиционната си пресконференция. /БЛИЦ

Групата на националния отбор ТУК