Пътищата на Кирил Котев и ЦСКА са на път окончателно да се разделят. Защитникът, който преди дни призна, че не е желан в отбора от треньора Любослав Пенев, и заяви, че повече няма бъдеще в него, е искан от южнокорейски клуб, пише в. „Тема Спорт”.

Според запознати един от грандовете в страната – ФК Сеул, е готов да плаща на бранителя месечна заплата от 25 000 евро. Твърде вероятно е офертата да скочи с още 5000 евро. С оглед на факта, че договорът на Котев с „червените” изтича в края на сезона и той става свободен агент, от „Армията” са съгласни да се разделят с него.

За целта обаче трансфертата сума, която ще прати защитника в Южна Корея, е 50 000 евро. Наскоро футболистът отказа предложение на чилийския Коло Коло, защото финансовите условия не го удовлетворяваха. Сега обаче е твърде възможно да се стигне до сделка.

За Кирил Котев интерес има и от Локомотив (Пловдив). На „Лаута” обаче се мръщят на високата му заплата в „Борисовата градина”, която ще трябва да плащат, ако ЦСКА го преотстъпи в града под тепетата до края на договора му с клуба.

Наскоро БЛИЦ ви информира, че от Левски правят опити да подпишат с Котев като свободен агент, но от лятото, когато изтича договора му с ЦСКА. Представител на „сините” на два пъти е разговарял с бранителя, уговаряйки го да подпише предварителен контракт./БЛИЦ