Животът без футбол е сива и мрачна действителност, а футбол с фалшиви герои е една дълга и безкрайна трагикомедия. Лошото е, че ужасяващата пандемия ни отне царя на спортовете, но хубавото е, че рано или късно той ще се завърне и блясъкът му пак се озари стадионите. По-неприятното е, че и тогава в него ще виждаме фалшивите герои, които сами си пришиват пагони и се самообявяват за… генерали.

Това се отнася и за Левски, и за ЦСКА, където разни недоказани чужденци, та даже и българи, обичат повече да приказват, отколкото да действат на терена. Дават тон на популистки изказвания, в които се изхвърлят, че обичат отбора си, че са готови да се жертват за него, че се прекланят пред публиката и имат сили да изорат тревата, но да победят.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

Преди години подобни изказвания, приличащи на огромен балон, хващаха око и заблуждаваха публиката. Напоследък обаче на фена му писна да слуша как някой с мач и половина само тръби колко е привързан към тима и как изгаря от желание да вдигне купата.

Балонът обаче започна да се пука….

Народът мъдро го е казал – твори с делата си, а не с думите си. Защото ще олекнеш и ще се изложиш. И вместо да се тупаш в гърдите, тупай топката на терена и я пращай в мрежата. Само по този начин ще спечелиш истински сърцата на феновете. Ако коронавирусът парализира и съсипа целия спорт, барабар с футбола, то фалшивите герои също го правят, но по този начин те съсипват и… себе си.

И дано България има истински герои на игрището в битката с Унгария, когато и да се състои тя… Дано ги има в евротурнирите, когато и да се състоят те. 
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ