Лекарите са забранили на защитника на Черно море Детелин Димитров да ходи, докато лекува контузения си глезен.

„10 дни ще съм в шина и ми препоръчват само да лежа, ако искам да се възстановя по-бързо. Не зная дали ще издържа, но вече два дни не съм ставал от леглото“, заяви за „Народно дело“ левият бек на "моряците".

Както е известно, Детелин Димитров получи травмата през второто полувреме на мача с „Ботев“ (Пловдив) (0:0) при едно нелепо падане. „Когато се строполих на тревата, усетих, че нещо изпука, и помислих, че съм счупил глезена си. Имал съм обаче късмет, тъй като на скенера се видя, че няма фрактура, а само частично разкъсани връзки и една люспа“, допълни Детелин.

След като свали шината в края на месеца, той започва физиотерапия и през втората пауза на първенството се надява да поднови тренировки. „Ако всичко е нормално, мога да бъда готов за игра за гостуването на Пирин на 21 октомври в Гоце Делчев. Това обаче не означава, че ще се появя на терена, тъй като Ивелин Янев вече е здрав, а и с представянето си миналия сезон си е извоювал мястото в състава“, каза още Димитров.

Последният призна, че очаква 7-9 точки от „моряците“ в следващите им три срещи – в Монтана и срещу Черноморец и Берое на „Тича“: „Не тръгнахме добре в първенството, но аз съм спокоен. Имаме отбор и прекрасен колектив и вярвам, че можем да наваксаме изпуснатото на старта.“