Пловдивската полиция наложи пълна забрана на агитките на Локомотив (Пловдив) и "Ботев" (Пловдив) за използване на пиротехника по време на Битката за Пловдив, която ще се проведе на "Лаута" на 8 декември. За предишното пловдивско дерби на "Колежа" от органите на реда пак не позволиха на феновете да внасят каквито и да са пиротехнически средства.

Представители на агитките вчера се срещнаха с ръководството на полицията, като там ги запознаха със строгите мерки, които ще бъдат предприети. Униформените този път не са позволили на запалянковците да организират и шествия до стадиона. Привържениците на "Ботев" ще се съберат на "Колежа" часове преди дербито и оттам ще се отправят към "Лаута".

Началникът на пловдивската полиция е обяснил пред хората от двете агитки, че дербито ще бъде охранявано от униформени от цяла Южна България. Той се е заканил, че от органите на реда са решени да направят и невъзможното, за да предотвратят евентуални ексцесии, изтъквайки, че феновете няма да са виждали толкова полиция на едно място.