ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Сензационна рокада в опозиционния екип за свалянето на Борислав Михайлов от президентския пост в БФС се обсъжда в силни властови кръгове, научи БЛИЦ.

Според нашите източници, важни фактори в държавата са на мнение, че не Димитър Бербатов, а Стилиян Петров трябва да оглави българския футбол. Те са на мнение, че бившият капитан на Астън Вила е по-подходящ от Бербо заради дипломатичния си характер и познанията си, за което помогна обучението му в УЕФА, което започна през 2017 и завърши през 2019 г. и бе финансирано от родната централа.

Привържениците на Стенли изтъкват като аргумент за кандидатурата му и обстоятелството, че той е много по-диалогичен, общителен и умерен в изказа си в сравнение с Бербатов, който има нарцистично поведение, което извежда на преден план високото му като катедрала его.

Мнозина общественици си спомнят времената, в които Бербатов се правеше на недостъпен и не общуваше както с огромна част от колегите си, така и с българските журналисти.

В момента, в който реши да се самопредложи за шеф на футбола, Димитър изведнъж се завъртя около оста си и се превърна в мил, любезен и търсещ внимание и подкрепа момък. Плоският му номер бе разкрит първо от ексцентричния кмет на Симитли Апостол Апостолов-Поли, който му припомни публично високомерното поведение.

Друг аргумент срещу Бербатов е липсата на трудови качества. 42-годишният безработен футболист е кибик в централните столични кафенета, където по цял ден смуче натурален сок, а после яхва тротинетката си и поема на почивка към имението си в квартал "Киноцентъра".

Бербатов с нищо не е показал, че заслужава да е капитан на вражеския отбор на Михайлов, вместо Петров.

На този фон няма да е учудващо, ако в последния момент настъпи обрат в средите на опозицията и Стилиян Петров поеме диригентската палка, а Митко бъде утешен с ролята си на "втора цигулка" във фалшивия хор.