Полицията в лицето на главен инспектор Антон Златанов изрази своето недоволство от изготвената програма на 12-ия кръг на "А" група. Утре в столицата ще се проведат три срещи, които може да доведат до сериозни сблъсъци между агитките. Става дума за мачовете Академик - Пирин (от 14:30 часа), ЦСКА - Берое (от 15:00 часа) и Левски - Локомотив (Пд), която е от 18:00 часа.

Антон Златанов насочи критиката си главно към БФС и телевизията PRO.BG. Двете институции допуснаха "сини" и "червени" да играят в един и същи ден - събота. ЦСКА приема Берое от 15 часа на стадион "Васил Левски", а "сините" играят с Локо (Пд) на "Герена" от 18 часа.

Феновете от Стара Загора и Пловдив са едни от най-многобройните изобщо в България и не пропускат гостуванията на грандовете. Неотдавна привърженици на "смърфовете" атакуваха запалянковци на ЦСКА на стадиона в Сандански. Сега пък "червените" планират да не влизат на Националния стадион заради протестите си, а да останат край езерото "Ариана" и в Борисовата градина. Това означава, че полицията ще трябва да пази не само стадионите, а и парковете.

В столицата ще бъде и сериозна агитка от Благоевград, която ще подкрепя Пирин в гостуването на Академик на "Овча Купел". "Орлетата" също се очаква да създадат работа на органите на реда.

Според Антон Златанов факторите, които определят програмата, ще причинят с решенията си сериозни затруднения на СДВР при охраната в столицата преди, по време и след футболните срещи в събота.

"И преди сме казвали, че не е редно да се прави така програмата", напомни пред "Канал 3" главен комисар Антон Златанов, който оглавява звеното за борбата с хулиганските прояви по време на спортни мероприятия.

"Явно тези, които изготвят графика, не ги интересува какво може да се случи. Феновете на Левски и ЦСКА ще ползват едни и същи автобуси от градския транспорт и всичко може да стане. Все пак ние ще направим всичко възможно, за да гарантираме реда и сигурността", добави Златанов.

Инспекторът съобщи още, че ЦСКА и СДВР са сключили договор за охрана още през юли. Златанов каза, че полицията винаги е охранявала мачовете на "червените" и фактът, че вече няма да бъдат използвани стюарди, изобщо не променя ситуацията - едното с другото няма нищо общо и полицията ще продължи да пази двубоите на "армейците".

"Стюрдите са само разпоредители", уточни Златанов. /БЛИЦ