БЛИЦ пита: Как ще завърши вечното дерби между ЦСКА и Левски? 

Промени в движението в София ще бъдат наложени заради днешното футболно дерби между ЦСКА и Левски на стадион "Васил Левски".

Мачът е от 16:15 часа, но феновете на двата отбора ще се събират в района на Борисовата градина, а от Столична община затвориха ключови булеварди заради струпването на хора.

От 13:00 до 18:30 часа са забранени престоят и паркирането на пътни превозни средства с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието на моста пред стадиона и на ул. „Ген. Гурко“ между бул. „Васил Левски“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“.

От 15:30 часа днес до приключване на футболната среща, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР ще се забрани влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с икзлючение на автобусите на масовия градски транспорт по:

- ул. „Ген. Гурко“ между бул. „Васил Левски“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“
- бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ между пл. „Орлов мост“ и бул. „Черни връх“
- бул. „Драган Цанков“ между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви и бул. „Пейо К. Яворов“

От столичната дирекция на полицията съобщиха, че срещата ще се проведе според мерките за ограничение на коронавируса, които предвиждат максимум 50% от капацитета на стадиона да е запълнен. По трибуните няма да се допускат зрители във видимо нетрезво състояние и ще се следи за носене на забранени предмети и вещи.

За първи път ще бъде използвана и новата система за наблюдение на трибуните. На стадион „Васил Левски“ са монтирани 100 нови камери, които ще следят за сблъсъци в секторите.