Локомотив (София) стартира лятната си подготовка с четирима нови футболисти. Един от тях е нападателят Преслав Йорданов, който за последно беше в Черноморец. В Бургас таранът бе прибран от полицията и разпитван за участие в "черно тото". Преди да му бъде предложен договор в "Надежда", ще бъде преценено какво е здравословното му състояние. Както БЛИЦ първи разкри, част от Локо (Сф) вече е синът на треньора Димитър Васев - Даниел, който е привлечен от "Ботев" (Враца).

В "Надежда" се завърна и юношеският национал Георг Василев. През пролетта той бе преотстъпен в младежкия тим на Парма. Подготовка с Локо (Сф) стартира и Александър Манолов, който миналия сезон бе преотстъпен на Марек.

"Железничарите" очакват отговор от защитника на Черноморец Траян Траянов и от крилото Симеон Райков, който също игра при "акулите" за последно.

Локо (Сф) ще има лагер във Велинград с три контроли от 16 до 28 юни. На 2 юли "железничарите" ще срещнат "Левски" в Правец, за 5 юли се търси съперник, на 9 юли е проверката с Берое, а на 12-и в София срещу Пирин (Благоевград) ще бъде официалното представяне на отбора преди старта на новия сезон.