"Ботев" (Враца) загуби с 0:1 от Добруджа на старта на пролетния полусезон в "Б" група. Срещата от 16-ия кръг започна с едноминутно мълчание в памет на починалите наскоро бивши футболисти на тима от Враца Илия Драгомиров и Румен Ковачев, който се е самоубил вчера.

На трибуните на стадион „Локомотив“ в Мездра бяха около 450 души, от които 8 от Добрич, информира "Конкурент". Рамо до рамо, от офциалната ложа мача изгледаха кметът на Враца Николай Иванов и зам.-министърът на регионалното развитие Иван Аспарухов.

Двубоят беше дебют и за двамата треньори. Адалберт Зафиров обаче загуби битката с Димчо Ненов, а победното попадение за Добруджа реализира юноша на ЦСКА - преотстъпеният от "Армията" в Добрич Радой Божилов, който се разписа в края.

Първата част беше напълно равностойна, с малко опасности пред двете врати. Във 2-ата шут на Атанас Илиев от гостите мина на сантиметри покрай вратата. В 17-ата Александър Димитров от Добруджа нацели страничния стълб с изстрел от въздуха. В 24-та мин. символичните домакини създадоха първата опасност пред вратата на съперника. Грешка на стража Павел Петков позволи на Григор Георгиев да нанесе удар от 7-8 метра, който премина над гредата.

В 28-та Валдемар Стоянов пробва късмета си от фаул, но вратарят на гостите улови топката. В 49-ата Атанас Илиев се отскубна от защитата на врачани и стреля опасно. Христо Митов обаче спаси шута му. След 50-ата домакините натиснаха противника си и създадоха няколко опасности. Най-чистата от тях бе в 65-ата, когато Калоян Цветков от 4-5 метра уцели тялото на вратаря вместо мрежата, след центриране на Цветелин Тонев. В 85-ата страхотен удар на Атанас Илиев беше избит от Христо Митов в корнер. При изпълнението му топката попадна в Радой Божилов, който с мощен шут под гредата реализира за 0:1.

"Ботев" (Враца): Христо Митов /к./, Дарко Савич, Любомир Деспотов, Петър Альошев, Илиян Марчев, Николай Маринов /74 Николай Ботев/, Петър Петров, Калоян Цветков, Григор Георгиев, Цветелин Тонев и Валдемар Стоянов /60 Альоша Илиев/.

Добруджа: Павел Петков, Даниел Граматиков, Симеон Иванов, Кристиян Димитров /к./, Даниел Генов, Георги Димитров /71 Николай Петров/, Петър Казаков, Валентин Веселинов /61 Костадин Ничев/, Радой Божилов, Александър Димитров и Атанас Илиев.