"Ботев" (Враца) започна с 30 футболисти подготовката си за пролетния полусезон в "Б" група. Преди днешните две занимания, които се проведоха на тренировъчните игрища край стадион "Христо Ботев", ръководството на втородивизионния клуб представи треньора Адалберт Зафиров.

"Приех офертата да работя за "Ботев" (Враца) с удоволствие и с ясното съзнание за отговорността, която пада върху мен. Винаги като футболист, когато идвах да играя във Враца, бях респектиран от играчите на този отбор. Ентусиазиран съм да постигна целите, които са ми поставени и бих желал да работим заедно с ръководството и футболната общественост в града, защото Враца е футболен град и трябва да има отбор на по-предни места на футболната карта", коментира Адалберт Зафиров.

Подготовката на тима ще премине на два етапа – до 4 февруари в града под Околчица и от 5 до 20 февруари на подготвителен лагер в Сандански. "Ботев" ще изиграе 7 проверки преди първия си мач от шампионата на "Б" група, който се очаква да е на 28 февруари.

Най-популярните имена сред новите се оказаха завърналите се в отбора нападатели Юлиян Ненов от Монтана и Владо Иванов, отказалият се от футбола преди година халф Николай Николов-Джакстера и защитникът Петър Альошев от Черноморец. Сред останалите реални шансове да впечатлят треньорския щаб имат и емблематичният за Червенобрежкия регион плеймейкър Дилян Димитров, идващият от Хасково юноша на ЦСКА Джихат Кямил и вратарят Ивайло Крушарски от Спартак (Варна).

На проби са още Валдемар Стоянов от Локомотив (Мездра), Николай Ботев от ПФК Бургас, Иван Иванов от Добруджа, както и игралият в Швейцария централен защитник Георги Георгиев.

Председателят на Управителния съвет на ПОФК "Ботев" инж. Николай Иванов, който е и кмет на Враца, пожела успех на новия наставник - "Пожелавам му успех, той има пълното ни доверие и подкрепа. Не се съмнявам, че ще успее да изпълни поставената цел – оставане в "Б" група. Ние от ръководството ще се опитаме да предоставим всички необходими условия за нормалната тренировъчна работа. Не се съмнявам, че в края на пролетния полусезон ще имаме по-сериозен хоризонт за бъдещето на "Ботев", заяви Иванов.

Кметът на Враца припомни, че втората голяма цел пред клуба тази пролет е довършване на грандиозния ремонт на стадион "Христо Ботев" - "Работи се усилено по осигуряването на финансиране на втория етап на ремонта… Надявам се, че когато изпълним двете неща – спокойно бъдеще пред отбора и завършване на ремонта на стадиона, ще обърнем внимание на детско-юношеската си школа, защото ДЮШ на "Ботев" винаги е била пълна с таланти на високо ниво."