Трагедията за катастрофата, отнела живота на юношата на Локомотив (Пловдив) Йордан Пенев, шокира всички на "Лаута" днес. В клуба тъгуват по загубата на 20-годишното момче, което допреди месеци защитавало екипа на "смърфовете".

Както вече съобщихме, Данчо Пенев издъхна при инцидента вчера между селата Йоаким Груево и Кадиево. Колата пада в 7-метров напоителен канал, докато починалият предприел изпреварване на друга кола, но заради мократа настилка автомобилът се подхлъзва и изхвърча от пътното платно. Спътникът на Пенев е успял да излезе от колата, счупвайки прозореца, и е невредим. Той обаче не можал да измъкне приятеля си. Малко по-късно водолази намират безжизненото тяло на Йордан Пенев на метри от потъващата кола, след като трупът е бил отнесен от течението. По първоначална информация юношата на Локомотив (Пловдив) е починал от удавяне, но е възможно това да е станало и от удара. Назначена е съдебномедицинска експертиза.

Приятели на трагично загиналия разказаха пред БЛИЦ, че Данчо отивал за риба, но за зла участ се стигнало до фаталната катастрофа. Пенев спира с футбола преди година, когато се записва да следва в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", специалност "Телекомуникации и мениджмънт".

Негови съотборници си спомниха, че в дерби при юношите между Локомотив и "Ботев" през 2010 година Данчо блесва с 2 гола във вратата на "канарчетата", а "смърфовете" побеждават с 3:0.

Загиналият беше лудо влюбен в половинката си Габриела. Двамата са неразделни в продължение на няколко години.

Българският футболен съюз също изказа съболезнования на семейството и близките на починалия. От БФС потвърдиха, че заради трагичната смърт на Пенев мачът между дублиращите отбори на Локомотив (Пловдив) и ЦСКА, който трябваше да се изиграе във вторник, 9 декември, от 14:00 на "Лаута", е отложен с 24 часа. Срещата в сряда ще започне с едноминутно мълчание в памет на Йордан Пенев.

Агенция БЛИЦ поднася искрени съболезнования на семейството, Локомотив (Пловдив) и всички близки и приятели на Данчо Пенев!

Младеж загина в канал след салто мортале край Пловдив

Оцелелият при мелето в Пловдивско изхвърчал от колата, това го спасило