Треньорът на Литекс Златомир Загорчим изрази увереност, че тимът му ще продължи с добрите игри и резултати и в предстоящото гостуване на Пирин (ГД). Мачът в Гоце Делчев е от 18:00 часа днес, като преди него "оранжевите" са в челото на класирането с актив от 7 точки, колкото имат още пловдивските "Ботев" и Локомотив, както и Нефтохимик. Тимът от Гоце Делчев е само с 1 спечелена точка до момента.
 
"В Гоце Делчев се играе трудно. За нас обаче няма да има лесен мач, казах го още преди първия кръг. Но ако се раздаваме на сто процента и показваме това, което тренираме, не трябва да имаме проблеми да спечелим", каза сръбският специалист пред „Тема Спорт".
 
"Притеснява ме да няма отпускане в отбора и подценяване на съперника. Това си го говорим цяла седмица и върху това работим", добави бившият национал на България.

Загорчич говори и за новите попълнения в тима, които според всички дават разликата от миналия сезон. "Джазула се включи отлично. Той е много добър футболист и почти винаги дава завършващия пас. Джордан Вилмар започна да вкарва голове. Така че няма как да не съм доволен от новите. Смятам, че колективът ни е на едно много високо ниво. Всички участват в изграждането на положенията и всички се отбраняваме. Това, което искаме, е да играем като едно и засега се получава", завърши Заги.

От групата на Литекс за днешния мач отпаднаха бразилецът Ванжер и Момчил Цветанов. Двамата подновиха тренировки с тима през седмицата след контузии, но Загорчич реши да ги остави в Ловеч.

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ