Днес приключи първия зимен лагер на Литекс. "Оранжевите" изкараха 10 дни в Солун, през които треньорския щаб наред с кондицията и функционалното състояние на играчите, наблегна и на обиграването на състава. Добре свършената работа бе възнаградена от наставника Златомир Загорчич с два дни почивка за отбора, като в понеделник сутринта Литекс заминава за Турция, информира официалният сайт на "оранжевите".

От 27 януари до 9 февруари водачите в класирането ще се подготвят в Анталия, където са насрочени и 5 контроли. Досега ловчанлии изиграха само един приятелски двубой - с Аполон Каламаря, спечелен в сряда с 2-0 след попадения на Данило Асприля и Миро Манолов.

„Доволен съм от лагера и качеството на работа и тренировки. Всичко премина нормално, при отлични условия и хубаво време. Движим се по план и в Анталия ще усъвършенстваме тактически и игрово облика на отбора. Вярно, не им беше леко на момчетата досега, имаше доста физически натоварвания, но всички много се стараха и се справиха.“

„Контролата с Аполон също беше като една здрава и динамична тренировка.Даже сутринта преди мача имахме интензивно занимание и логично се почувства малко умора, но като цяло оценката ми е много добра. Новите попълнения и младите футболисти от Академията бързо влизат в ритъм и мисля, че няма да имат проблем с адаптацията към колектива и стила ни на игра“, заяви старши треньорът Загорчич.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКA