Левски приема Славия в столично дерби на 7 кръг на Първа лига, а треньорът на „белите“ Златомир Загорчич ще направи опит да прекъсне черната си серия срещу „сините“.

Сърбинът няма записана победа над Левски през кариерата си. Той не успя да постигне това, а като треньор успехът все още му убягва. От общо девет сблъсъка със „сините“ той има 5 равенства и 4 загуби. Във всичките девет досегашни срещи той е защитавал честта на Литекс, а днес за първи път ще брани тази на Славия.

На „Герена“ обаче не може да са спокойни от тази негативна серия на Загорчич, тъй като са си патили от сръбски треньори, включително и в мачове срещу „белите“.

Делио Роси преследва трета поредна победа начело на Левски и да се изравни с Елин Топузаков, който е последният треньор на „сините“, спечелил първите си три мача. Топчо направи това през сезон 2013/14, когато временно беше начело на тима.

Очаква се в днешния мач Роси отново да гласува доверие на Серджиу Буш на върха на атаката. Жуниор Мапуку даде заявка за титулярно място след хеттрика си срещу Пирин, но за момента не е във формата да изпържи повече от 60 минути на терена. Освен това в очакваната сгъстена защита на Славия именно Буш ще има повече шансове, тъй като е по-комбинативен футболист.

Загорчич най-вероятно ще прекрои отбраната на „белите“, която допусна 11 гола за 6 мача. Очаква се опитният чужденец Матеуш Биси да заеме мястото на Андреа Христов в центъра на защитата и да си партнира на Стефан Велков. Най-вероятно бившият играч на Левски Галин Иванов да играе по крилото на мястото на Чигози Мба.

Резултат с изображениеЛЕВСКИ – СЛАВИЯРезултат с изображение

Днес от 21:00 часа по Диема Спорт 1
София, „Георги Аспарухов“
Съдия: Ивайло Стоянов

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Левски: Митрев, Цветкович, Яблонски, Пиргов, Горанов, Панайотов, Гомес, Обертан, Вутов, Прохазка, Буш
Треньор: Делио Роси
Контузен: Йоргачевич; Наказани: няма

Славия: Петков, Папуцоянопулос, Ст. Велков, Матеуш Биши, Абуд Омар, Велев, Минчев, Мартинов, Йомов, Г. Иванов, Ив. Димитров
Треньор: Златомир Загорчич
Контузени: няма; Наказани: няма

Баланс: 136 мача, 68 победи за Левски, 44 равенства, 24 победи за Славия, г.р. 231:133 за Левски

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Левски спечели последните си два шампионатни мача и не допусна гол в тях.
* Славия няма загуба като гост от началото на сезона.
* Левски е с най-добрата защита в първенството – два допуснати гола или средно по 0,4 на мач.
* Славия вкара поне едно попадение във всяка от срещите си от началото на сезона.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка