Старши треньорът на Литекс Златомир Загорчич заяви, че не се притеснява от факта, че цели 11 години тимът му няма успех над Берое в Стара Загора. Днес от 18:00 часа двата тима излизат един срещу друг в последен двубой от 11 кръг на "А" група.

"Да, зная, че традициите са на страната на Берое, но те са, за да се нарушават. Вярвам, че имаме сили най-после да спечелим в Стара Загора. Не се плашим от нищо. Зная, че момчетата ще дадат всичко от себе си, както го направиха срещу Локомотив Пловдив. Трябва да победим, за да вървим нагоре. Мачът е много важен и тежък. За нас няма леко. Все пак отборът пропусна в Европа две поредни години и сега сме задължени да се борим за евротурнирите", заяви сръбският специалист пред "Тема Спорт".

За играта на заралии той сподели: "Берое е здрав и дисциплиниран отбор. Играят затворено и разчитат на опасни контраатаки. Не една и две победи са постигнали така. Не вярвам да ни изненадат с нещо, но с тях винаги трябва да си нащрек", добави бившият национал на България.

С изключение на трайно контузения Илко Пиргов Загорчич няма други кадрови проблеми и ще може да заложи на най-доброто, с което разполага.