Бившият национал на България Златомир Загорчич може да поеме Литекс от новия сезон. През изминалия уикенд сърбинът е бил в Ловеч. Той е имал среща с ръководството на ловчанлии в лицето на спортния директор Величко Дихонов и Стойчо Стоилов.

Те са отправили конкретно предложение към Загорчич да застане начело на “оранжевите”. Това обаче ще стане факт само при едно условие – ако настоящият старши-треньор на Литекс Христо Стоичков приеме оферта от чужбина.

Към момента два тима проявяват интерес към Камата – Бешикташ и Ал Итихат Джеда от Саудитска Арабия и шефовете на клуба искат да се застраховат с готов вариант за негов наследник. Сърбинът е бил запознат с това условие от страна на Стоилов и Дихонов, като е дал съгласието си. За последно той бе начело на Войводина (Нови Сад) през есента.

Загорчич има два периода като играч на Литекс (1997-2000 и 2002-2004). През юли 2006 Гриша Ганчев го кани да стане помощник-треньор на Люпко Петрович, а на 11 юни 2007 Люпко подава оставка, като с него си тръгва и целият му щаб включително и Загорчич.

“За момента няма нищо. Литекс си има треньор в лицето на Христо Стоичков. Бях по работа в Ловеч и бе нормално да се видя с Величко Дихонов и Стойчо Стоилов. Говорихме и по този въпрос и дали може да стане. Имах предложение от Литекс, ако Стоичков замине в чужбина, но първо трябва да се види, какво е положението с него”, обясни Загорчич пред “Тема Спорт”.

Ако се стигне до назначението на Загорчич почти сигурно негов помощник ще бъде Радостин Кишишев, който в момента е спортен мениджър на Черноморец.