Бившият футболист на Литекс и от няколко години треньор - Златомир Загорчич, обяви в прав текст, че е готов да поеме отбора от Ловеч. В момента начело на тима е легендата на българския футбол Христо Стоичков. Загорчич обаче беше освободен от Войводина и сега търси ново предизвикателство.

"Гледам от време на време мачове на Литекс, обичам този клуб. Идвал съм и на двубои в Ловеч. Знам какво се писа, включително и за Лудогорец. Но на мен ми се иска много да застана начело на "оранжевите". Както казах вече, обичам клуба. Взаимно си дадохме много и той е неразделна част от живота ми.

Но нали се сещате - първо някой трябва да ми се обади, да ме покани. А и Литекс в момента си има треньор - Христо Стоичков. Това е най-голямото име в българския футбол. Повече няма какво да кажа. Видях, че го спрягат за президент на ЦСКА. Дори в Сърбия се писа за това, но само времето ще покаже какво ще се случи", коментира Загорчич в интервю за "Тема Спорт".

"Искам да уточня, че не съм бил изгонен от Войводина. Просто с президента имахме несъгласие относно играта на отбора. Седнахме, поговорихме, не се разбрахме и всеки тръгна по своя път. На Балканите президентите не са това, което трябва да бъдат. Те много обичат да се правят на треньори", добави Заги.