Загорец (Нова Загора) победи след изпълнение на дузпи ОФК Сливен в Областния финал в Зона Сливен от турнира за Купата на Аматьорската футболна лига. Двата отбора завършиха наравно 2:2 в редовното време, но футболистите от Нова Загора бяха по-точни при изпълнението на дузпи и се наложиха с 4:2. По този начин Загорец продължава в следващия етап на надпреварата, където ще се изправи срещу победителя от двубоя ОФК Несебър – Розова долина (Казанлък).

Новозагорци и сливналии изиграха равностоен двубой, като в редиците на Загорец личаха имената на футболисти, които по-рядко попадат сред титулярите и юноши. През първата част двата отбора не успяха да си отбележат попадение и се прибраха на почивката при нулево равенство, пише zona90.com. През втората част двата състава демоснтрираха по-отворен футбол. В 50-ата минута Божидар Кацаров откри резултата, а седем минути по-късно Денислав Атанасов удвои аванса на Загорец - 2:0. Последва отпускане в редиците на домакините, от което се възползваха сливналии. В 63-ата минута Гюнай Христемов намали резултата, а в 75-ата минута Салим Салимов се разписа за 2:2.

При дузпите точни за Загорец бяха Коста Янев, Денислав Атанасов, Хюсеин Филипов и Хайри Мехмед. От бялата точка пропусна Цветан Чахов, а за Сливен не успяха да отбележат Салим Салимов и Йордан Панчев.

“Получи се полезна проверка за момчетата, които по-рядко имат възможност да играят. Всички се стараха. Доволен съм от всички и от резултата. Имаше и доза подценяване от страна на нашия отбор, но важното е, че продължаваме напред в турнира”, коментира пред zona90.com треньорът на Загорец Мирослав Миндев.